vipned.nl

De woon blog handleiding voor eclectisch design

Een tuin inrichten in 4 eenvoudige stappen

DoorThomas

okt 10, 2022

De tuin inrichten: het is heel erg leuk, maar tegelijkertijd kan het ook keuzestress opleveren. Er zijn enorm veel opties voor de inrichting van een tuin. Een tuin inrichten kan op verschillende manieren. Wellicht wil je alleen wat nieuwe elementen toevoegen aan je huidige tuin of wil je jouw tuin volledig opnieuw inrichten. Wat je ook van plan bent: er is altijd een manier waarop je de tuin helemaal naar wens inricht. Hoe kan ik mijn thuis inrichten? Hier lees je alles wat je moet weten.

Ontdek de verscheidenheid aan mogelijkheden voor je tuin

Grote tuinen met diverse gedeeltes, een tuin met een grote overkapping of een kleine, knusse tuin die een stuk ruimtelijker oogt. Er is een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden voor iedere tuin. Elke tuin is anders, waardoor je altijd in staat bent om een tuin op maat te creëren. Natuurlijk kun je je vooraf laten inspireren door tv-programma’s, magazines en websites, maar je kunt er altijd je eigen draai aan geven. Bij het inrichten van een tuin geldt: alles is mogelijk!

Lees ook:  Het belang van het winterklaar maken van je tuin

Creëer een gezellige zithoek

Een ding dat in ieder geval niet mag ontbreken bij de tuin is een gezellige zithoek. Dit kan bij zowel grote als kleine tuinen. Je kunt altijd gebruik maken van de beschikbare ruimte om zo een gezellige plek te creëren waar je lekker kunt ontspannen, eten of lang borrelen met vrienden en familie. Zet jij een bank neer of laat je unieke sierkussen bedrukken voor een sfeervol effect? Dankzij de vele mogelijkheden creëer jij de perfecte zithoek in je tuin.

Verticaal tuinieren voor kleinere tuinen

Heb je een kleinere tuin? Verticaal tuinieren is een manier om toch meer planten in de tuin kwijt te kunnen. Denk hierbij aan klimplanten of plantenbakken tegen de muur waar je mooie bloeiende planten in kunt neerzetten. Wat dacht je van een grote groene wand van planten? Dit is meteen een goede blikvanger in de tuin. Het is altijd slim om een focuspunt in de tuin te creëren.

Een tuin inrichten in 4 stappen

Stap 1: Bepaal je budget en wensen. Het is in de eerste plaats belangrijk om te bepalen wat je wensen zijn en hoeveel je aan de tuin wilt uitgeven. Door eerst jouw wensen op een rij te zetten, kun je ontdekken hoeveel dit gaat kosten en ben je in staat een berekening te maken.
Stap 2: Kies de beplanting. Planten in de tuin zijn altijd een goed idee. Je bent hierdoor in staat om het decor voor je tuin te bepalen. Hoeveel en welke planten je in de tuin wilt, is afhankelijk van je wensen en de ruimte.
Stap 3: Kijk naar de accessoires. Mooie accessoires mogen in de tuin niet ontbreken. Maak je tuin af met een groot tuinposter of andere wanddecoratie.
Stap 4: Huur een hovenier in. Wil je de inrichten van je tuin aan een professional overlaten? Huur dan een professional in die je overal bij helpt.

Door Thomas